Hvad er hypnoseterapi og hvordan kan det hjælpe dig?
Hypnose er en helt naturlig tilstand. Det er en tilstand af dyb fokusering og koncentration. De fleste oplever hypnosen som en behagelig afslappet tilstand. Her har vi direkte adgang til at kunne arbejde med underbevidstheden. Det betyder, at dit bevidste sind og dets kritiske refleksion bliver midlertidigt slukket, og du bliver derfor mere modtagelig overfor den forandring, vi arbejder henimod. Hypnosen er altså ikke behandlingen i sig selv, men en teknik som anvendes til at opnå en mere effektiv behandling.
Det er i din underbevidsthed, at du har lagret den ”programmering”, som du måske oplever giver dig udfordringer. Det kan eksempelvis være, at du igennem livet har fået en programmering, som gør, at du ikke føler dig god nok. Ved almindelig dagsbevidsthed kan det være vanskelig at fjerne den programmering.
Når vi kombinerer hypnose med terapi kan vi sammen lettere finde frem til, hvor dine ”fejlprogrammeringer” ligger, og finde tilbage til den kerne du var, inden du begyndte at ”fejlprogrammere”. Når vi har fundet den kerne – kan vi ”overskrive fejlprogrammeringen”, så du kan slippe den udfordring, du kom med.
Hypnoseterapi er altså et virkeligt effektfuldt redskab. Meget hurtigt kan vi få fjernet den gamle programmering og styrke dig til at gå gennem resten af livet.
Der findes flere studier, som dokumenterer effekten af den behandling man laver under hypnosen. Du kan finde flere oplysninger her om, hvad hypnose er og, hvordan den er en genvej at skabe forandringer i din underbevidsthed.
Hvad er metakognitiv coaching og hvordan kan det hjælpe dig?
Stress og anden psykisk mistrivsel skyldes oftest, at vores ”uhensigtsmæssige” tanker får lov til at få overdreven meget opmærksomhed. Den metakognitive tilgang tilbyder os en anden måde at give vores tanker opmærksomhed på. I den metakognitive tilgang arbejder vi altså ikke med selve tanken og dens indhold. I stedet arbejder vi med, hvordan vi kan blive bedre til at styre, hvilke tanker vi giver opmærksomhed og hvornår.
Metoden består i overvejende grad af øvelser. De øvelser skal give dig træning i at styre dine tanker på en mere hensigtsmæssig måde. Når du først har lært det, vil du opdage, at alle de følelser som dine tanker gav dig, ikke længere er centrale.
Selvom den metakognitive tilgang er relativ ny, findes der allerede evidens for dens effekt. Det kan du læse mere om her.